FRA-lagen som Gud glömde


Jamendåså, då var det klart... Eller?

När man, på ett eller annat sätt, påverkar vittnen i rättssamhället så kallas det övergrepp i rättssak, ett av de största övergreppen demokratin och dess stöttepelare.
När man påverkar rikdsdagsledamoter inför en omröstning om en FRA-lag som ingen egentligen vill ha så kallas det... Ja, inte övergrepp på demokratin i all fall.

För det är ju vad det verkligen är, ett övergrepp på allt vad vårt samhälle står för.

Diverse ledamoter har såhär i efterhand gråtit ut om hur påverkade de blev av partipiaskan, hur utfrusna de blev av gemenskapen, hur tvingade de kände sig att agera mot sin övertygelse att de antingen inte orkade stå emot och röstade ja, eller bara böjde sig halva vägen och inte röstade alls.

I en demokratisk föregångsstat som Sverige kan man ju se på den saken lite hur man vill.

Man skulle kunna dra parallellerna med en... Diktatur.

En ledare med en absurd övertygelse i en fråga som berör ett helt folk vill få sin vilja igenom. Gör sedan allt i sin kraft för att få den och lyckas.
Påtryckningar, övertalningar, ideologiska kraftmätningar... Rena hot? Varför inte. Bara fan och hans moster vet vad som varit i farten här. Och Fredrik Reinfeldt, då, förstås.

Nu gör Lall-iansen en helomvändning, river upp den gamla lagen och gör en ny. Bra så, alla nöjda? Jo, men tack för kaffet.

Den "lyssnande" Regeringen sket blanka fan i opinionen i flera  månaders tid och tvingas nu krypa till korset och gör oss alla till sorgliga jävla förlorare i en politisk soppa med förbannat bitter smak.

Fortfarande FRA, men FRA på ett annat sätt. Fortfarande storebror vs Lillebror. Fortfarande mer än 60 procent som är emot lagen på Aftonbladet.se. Demokrati? Mer dystokrati. Sverige får fortfarande en lag som för tankarna till väldigt mycket ljusskyggare statsapparater än vår egen.

Och vi ännu en dag där vi alla har jävligt stor rätt att vara bittra. Och det är verkligen inget att fira.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0